Northern Lights Husky og Trasti & Trine

Trasti & Trine og Northern Lights Husky holder til i Øvre Alta, 10 km fra Alta sentrum. Vi tilbyr hundekjøring, ulike matopplevelser og overnatting.   

Vi lever og jobber tett på elementene. Gjennom både mørketid og eviglyse sommerdager inviterer vi våre gjester til å dele det gode liv i Finnmark med oss.
En tur med hundespann i skogen, på vidda eller nede på elveisen, opplev det fantastiske lyset under mørketida eller nyt vårsola på den første barflekken. Et deilig måltid bestående av lokale og økologiske råvarer, servert rundt bålet i gamma eller på et festbord. Slike opplevelser sikrer god søvn, enten natten tilbringes i oppredde senger, på trivelige fjellstuer eller ute i telt.   

Northern Lights Husky

Hos oss er vi levende opptatt av hund og hundekjøring. Du vil få et innblikk i vår livsstil med 40 huskyer i hagen, hvordan vi trener, forer og hvordan det er å delta på lange løp. Etterpå er det din tur til å prøve deg som hundekjører. Med hjelp av oss klargjør du ditt eget span. Etter hvert blir hunder, sleder og vi klare. Det er nesten ikke mulig å høre annet enn hunder som vil på tur. Porten åpnes. Hundene rykker til. Det blir stille. Vidunderlig stille. Vi er på tur.?Du vil oppleve at hundekjøring foregår på en trygg og forsvarlig måte. ?Guidene hos oss er alle erfarne hundekjørere. Vi holder varm vinterdress, vintersko, votter og lue. Vi henter og leverer deg i Alta.?Vi ønsker å gi deg den hundeopplevelsen du har drømt om, derfor tilbyr vi turer av ulik varighet. Fra 2,5 timer – 10 dagers turer.
Northern Lights husky er sertifisert økoturismebedrift.

Trasti & Trine

Den nordnorske mattradisjonen er ærlig, jordnær og velsmakende. La den anerkjente kjøkkensjefen Johnny Trasti ta deg med på en smaksopplevelse du sent vil glemme. Råvarene er så langt det er mulig lokale og økologiske. Rein fra vidda, laks fra Altafjorden, urter fra kjøkkenhagen og bær fra skogen bak huset. Vi tilbyr matkurs med ulike temaer og varighet, bla. 3 timers lunsjkurs. Kursene kan holdes både for private og større grupper. Ta kontakt for nærmere informasjon.

Kom og bo hos oss

For de som ønsker en overnatting utenom det vanlige kan vi tilby sengeplass i vårt nybygde bed&breakfast. Hundegården ligger like ved, og du er velkommen inn på besøk. På sommeren har vi også valper du kan hilse på. 2 romslige familierom (4 senger i hver). Perfekt for barnefamilier.

Det er også mulig å bo på Stengelsesgården, en staselig fiskegård ved Altaelva. 10 rom og 19 sengeplasser, alle rom har dusj og toalett. Stengelsesgården ligger ca. 500 meter unna Northern Lights Husky.

Adresse

 • Gate: Gargiaveien 29
 • Postnr.: 9518
 • Sted: Alta

Kontakt

 • Telefon: +47 45 85 31 44
 • E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Del med andre

På kartet

Fyll inn din adresse under og så viser vi deg korteste veien til oss

Laveste pris

Vi gir prisgaranti om du booker hos oss. Vårt bookingsystem sikrer deg laveste pris hos våre leverandører av aktiviteter og overnatting. Velkommen til en god handel!

Mer informasjon

Bli med på eventyr

 • GLØD Explorer

  GLØD Explorer

  GLØD er nordlysspesialisten i Alta og tilbyr «Jakten på nordlyset», skreddersydde arktiske turer og...

 • Cavzo Safari

  Cavzo Safari

  Her kan opplevelsen kombineres med elvebåttur om sommeren eller kappkjøring med rein på vinteren. Turens...

 • Nordlysbadet

  Nordlysbadet

  I Nordlysbadet finnes mange tilbud. Totalareal er 5150 m2. Publikums- og administrasjonsareal er 3430 m2,...

 • Icecube of Aurora

  Icecube of Aurora

  Icecube of Aurora er en lokal turistfiskebåt som driver med opplevelsesturer ut i Altafjorden.

Må sees

 • Sami Siida

  Sami Siida

  Opplev samisk kultur, mat og tradisjon. Hjertelig velkommen!

 • Storekorsnes Ferie & Fritid

  Storekorsnes Ferie & Fritid

  Opplev den fantastiske Finnmarksnaturen sommer og vinter. Sjøfiske, Safari, Midnattsol, Nordlys, havørnen,...

 • Alta museum

  Alta museum

  Bergkunsten i Alta er en av syv norske oppføringer på UNESCOs verdensarvliste